Tegevusaruanne 2023

Projektitegevus


Malevasuvi 2023

Toetuse saaja – MTÜ Avatud Hellenurme Noortekeskus, põhitaotleja.

Toetaja – Haridus – ja Noorteamet

Toetus – 1344 eurot 

Hellenurme-Rõngu noorte töömaleva korraldamine ja läbiviimine, et maapiirkonna noortele pakkuda suvel malevatöö kogemust. Maleva töönädal toimus 24.07-28.07.2023 ning noored suunati valla avalikele objektidele tööd tegema. Malevanädala raames korrastati Palupera ja Rõngu staadion, korrastati ja värviti Rõngu miniarena ja tehti erinevaid heakorratöid valla hallatavatel objektidel.  Sel aastal võttis noored lisaks tööle Rõngu Pagar. 

Projekti lõpp – 31.august 2023.a.


Noorte Heaks „Elva valla vabatahtlike programm“ (Noored Loojad) 

Toetuse saaja – MTÜ Avatud Hellenurme Noortekeskus, põhitaotleja.

Toetaja – Haridus- ja Teadusministeerium 

Toetus – 10 400 eurot

MTÜ Avatud Hellenurme Noortekeskus koostöös Rõngu rahvamaja ja teiste Elva valla allasutuste ja noortekeskustega alustas Elva valla vabatahtlike programmiga. Programm ise kätkes endas erinevaid töötubasid ja koolitusi, et programmis osalevad noored saaksid uued teadmised sisuloome, sotsiaalmeedia ja ürituskorralduse formaadis. Noored ise korraldasid ka päris esimese enda ürituse 1.detsembril. Koolitatud noored asuvad ise looma enda kanalitel erinevat sisu ja on kaasatud valla erinevate suursündmuste korraldusse. Lisaks Hellenurme piirkonna noortele on programmi kaasatud noored üle terve Elva valla. 

Projekti lõpp – 31.detsember 2023.a.


Ideepuhur projektivoor „MänguLust“ 

Toetuse saaja – Mittetulundusühing Avatud Hellenurme Noortekeskus, põhitaotleja.

Toetaja – Avatud Noortekeskuste Ühendus

Toetus – 1800 eurot

Erinevate seltskonna- ja meeskonnamängude õpitoad. Kaasati projekti ka

piirkonnas elavad ukraina noored, et saada sisend ka noortele vahvate mängude näol, mida nende kogukondades Ukrainas mängitakse. Õpitoad läbinud noored hakkavad piirkonnas uusi saaduid teadmisi ja oskusi jagama, viies läbi piirkonnas teistele noortele

suunatud seltskonnamängude õhtuid.

Projekti lõpp – 31.detsember 2023.a.


EIS projekt „Nutikalt Netis“

Toetuse saaja – Mittetulundusühing Avatud Hellenurme Noortekeskus

Toetaja – Interneti turvalisuse sihtasutus

Toetus – 3593 eurot

Nutikalt netis projekti eesmärgiks on läbi seminaripäeva keskenduda läbi erinevate esinejate ettekannete ja praktiliste õpitubade IT turvalisuse teemadel ning ühe olulise teemana rääkida lisaks küberturvalisuse olulisusest.

Projekti lõpp – 30.november 2023.a.


 

JÄTKUSID TEGEVUSED (2022 sügis -2023 kevad)

KoosLoome poolaasta

Toetuse saaja – Mittetulundusühing Avatud Hellenurme Noortekeskus, põhitaotleja.

Toetaja – Noorte Heaks taotlusvoor  (Haridus- ja Noorteamet)

Toetus – 9630 eurot

Projekti Koosloome poolaasta raames luuakse koos noortega muutust kohalikus kogukonnas ja seda noorte endi poolt välja töötatud formaadis. Projekti raames soovitakse läbi viia kolm kahe kuni kolmepäevast koolitussessiooni, mis koosnevad nii auditoorsest osast kui mitteformaalsest praktilisest osast. Osalevad  noored saavad koheselt läbi praktiliste tegevuste saadud teadmisi testida ja katsetada. Koolitussessioonid, mida me kutsume ka kogemusõppe päevadeks saavad toimuma kooli vaheaja aegadel, seega jääb alati piisav ettevalmistuse aeg järgnevaks sessioonõppeks. Kogu selle projekti võtab aga kokku seni kogetu põhjal loodav noortekonverents #Muutus. Noortekonverentsi muutus korraldati koostöös noorte ja valla noorsootööspetsialistiga. Konverents toimus mai kuus Rõngu rahvamajas.

Projekti algus - 01.10.2022

Projekti lõpp – 30.05.2023.a.


Hellenurme noortekeskuse noorteköögi parendamine

Toetuse saaja – Mittetulundusühing Avatud Hellenurme Noortekeskus, põhitaotleja.

Toetaja – Kohaliku Omaalgatuse Programm

Toetus – 3879 eurot

Projekti eesmärk on Hellenurme Noortekeskusesse köögimööbli ja köögitehnika soetamine, et soodustada noorte kogukonnaliikmete ühistegevust. Läbi soetuse inventari toetada tegevusi, millega panustatakse kogukonnaliikmete ühistegevust soodustavate avalikus kasutuses olevate objektide arendamisse ning kogukonnaliikmetele vajalike teenuste pakkumisse.

Projekti lõpp – 1.aprill 2023.a.


Muudest tegemistest:

Elva valla huvihariduse tegevuskava raames korraldas ühing noortekeskuse ruumides ning Palupera põhikoolis jumping, rahvatantsu ja lastejooga treeninguid, loomeringi, kokandusringi. 

Elva valla tegevustoetuse kaudu käib aga muu noortekeskuse sisuline tegevus lisaks: noortekeskuse maja haldus, veebilehe haldus, raamatupidamise korraldamine, noortejuhi teenuse sisseost ja igapäevase noorsootöö korraldamine. Noortekeskus on noortele avatud vähemalt 20 tundi nädalas. Suvekuudel pakuti noortekeskuse noortele erinevaid  väljasõite ja võimalusi vabatahtlikuna panustada erinevatel üritustel.  

2023.aasta tähtsamad sündmuskorraldustegevused.