Nõuni noored said endale päris oma noortetoa

Laupäeval, 19. veebruaril 2011 toimus Nõuni kultuurimajas üks lõbus noortepäev. Mängisime erinevaid lauamänge ehk toimus lauamängude turniir. Järgmisel pühapäeval saame kokku Hellenurme noortekas, et võistelda piljardis ja lauatennises.

Nii viivad Hellenurme ja Nõuni noored ellu omaalgatuslikke projekte, mida rahastab Valgamaa Partnerluskogu Leader Eesti meetme Noorte võimalused maal raames.

Päeva põhisündmus oli aga Nõunis noorte oma noortetoa avamine. Idee sai taotluseks Valgamaa Partnerluskogule ja objekti omaniku, Palupera valla nimel esitatud juba  aasta tagasi. Rahastaja aktsepteeris oma määruse nõuetest juhindudes meie valikut – kohalik noorte esindajast majandustegevuse registris oleva ettevõtja Evicon OÜ – kelle hinnapakkumus oli 81 tuhat krooni käibemaksuta.

Nii saime koos päris oma tuba kujundada – sobitada vana uuega, kivi puiduga, valida sisustuse (hinnapakkumus sisaldas lisaks remondile ka köögimööbli – kapid, kraanikauss, nurgadiivan, laud, toolid, kummut ja tehnika – külmkapp, elektripliit praeahjuga, valgustid, õhupuhasti, boiler). Omapanusena ehitas ettevõtja koduvalla noortele toas välja enamus elektri- ja vee-kanalisatsiooniühendused. Tänusõnad rahastajatele, ehitajatele!

Noortetuba avati suure rõõmu ja tordiga. Lint läbi lõigatud, saime kõik uudistama minna oma uut tuba. Soolaleivapeo jaoks küpsetas vallavanem Terje kingituseks oma esimese leiva, mis oli muidugi super hea. Lõbusam on aega viita Valgamaa Partnerluskogu kingitud lauamängu mängides, morssi valada Hellenurme noorte kingitud kannust, süüa ehitaja Evicon OÜ kingitud komme ning teed juua uutest kultuurimaja poolt kingitud tassidest.

Külalised jätsid külalisteraamatusse häid soove ja mõtteid. Pidu jätkus diskorütmis hiliste õhtutundideni. Vahva, et meil on nüüd oma tuba koos kööginurgaga, kus saame küpsetada, koos istuda ja lihtsalt mõnusalt olla. Tore, et meie valla noored tunnevad rõõmu ja tahtmist üheskoos elu põnevamaks ning huvitavamaks muuta.

Merily ja Dairy

Vaata galeriid

 

Palupera vald


Kommentaarid