Muutu nähtavaks, kanna helkurit

Hellenurme Noortekeskuses alustas käesoleva aasta oktoobikuus esmakordselt päästeõppe huviring. Huviringi juhatab Kalle Raja, Rõngu Vabatahtlike Päästeseltsist ning huviringiga saab jätkuvalt liituda. Esimesed päästeõppe tunnid on olnud pigem sissejuhatavad, et noortele lahti mõtestada tuletõrjujate igapäevatöö erinevad tahud.

Eriti põnevaks läks aga 08. detsembril, mil koostöös politseiga toimus Rõngus tuletõrje depoos helkurtesti õhtu. Kaasatud olid Palupera ja Rõngu valla noored. Õhtu algas politsei konstaabli väikese ülevaatliku loenguga helkurite vajalikkusest ning nende õigest kasutamisest. Infole järgnes võimalus testida teooria järgi vabas õhus reaalses liikluses, läbi viidi helkurtest. Lisaks kohapealsele elevusele said osalejad kinnitust faktile, et kui kõndida tumedasse riietatuna pimedal õhtupoolikul tee ääres, on autojuhil jalakäijat äärmiselt raske märgata. Kui lisada vihm ja halvad ilmastikutingimused, siis kõige halvemal juhul võib autojuht helkurita liiklejale otsa sõita.

Kõige enam jäi noortele meelde, et : helkur tuleb riietele kinnitada nii, et see oleks nähtav võimalikult mitmest suunast. Kinnita helkur umbes põlve kõrgusele (50-80 cm maapinnast).
Suur aitäh Otepää ja Elva konstaablitele ning Rõngu Vabatahtlikule Päästeseltsile elamusterohke ning hariva õhtupooliku eest!

Hellenurme noortekeskuse noortejuht
Mari-Liis Vanaisak


Kommentaarid