Räätsamatk Kakerdaja rabasse

Märtsikuus käisid viimast lund mõõtmas Hellenurme ja Puka noortekeskuste noored seekord räätsadel Kakerdaja rabas. Räätsad teevad rabas liikumise palju kergemaks võrreldes jalgsi käimisega. Kasutasime tilgakujulisi räätsasid, mis jäljendavad klassikalisi Põhja-Ameerika indiaanlaste lumekingi. Osa noortest oli matka eelõhtul internetis väikest luuret teinud ja Kakerdaja kohta ühtteist lugenud.



Kakerdaja raba on maaliline rohkete laugastega raba Harjumaa ja Järvamaa piiril. Seal leidub kõike, mis ühes korralikus rabas olema peab - maaliline laugastik, pehmed älved, rabasaar, järv ja legendid. Giid tutvustas rabamaastiku tekkelugu, õpetas tundma rabataimi jm.  Imestasime rabafolkloori üle - pelgu- ja ohvripaik Hiiesaarel, jutt karudest ja Noku talust.

Noored ise: matk meeldis hullult... tahaks veelkord minna... ja hea, et kaugele, eemale sai... oleks võinud öösekski jääda...

Kosutuseks oli pikal väsitaval päeval matkaeine ja  eks Hellenurme poisid andsid Puka tüdrukutele ikka kõvasti särtsu juurde... lumelahing toimus kogu matka vältel.

Matk oli üks osa projekti „Erinevate kogukondade noored ühistegevuste kaudu koostööd tõhustamas” tegevustest. MTÜ Avatud Hellenurme Noortekeskuse projekti rahastavad Eesti Noorsootöö Keskus, Valga Maavalitsus, Palupera vallavalitsus ning noored ise. Projekt lõpeb aprillikuuga, veel peetakse maha ühine sportlik turniir, kus osalevad ka Kaitseliidu noored. Noored, jälgige reklaami noortekas!

Vaata tervet galeriid


Kommentaarid