Projekti: Palupera valla noored teel aktiivsemaks vallakodanikuks toimiva koostöövõrgustiku kaudu

 

Projekti kogu tegevus- ja ajakavast täpsemalt link: http://www.palupera.ee/content/blogcategory/29/194/.
Tegevus – KOOLITUS „PALUPERA VALLA NOORSOOTÖÖ ARENGUKAVA KOOSTAMISEKS“
Toimumise aeg ja koht – 30. septembril 2011 Hellenurme noortekeskuses kell 10-16.

Teemad:

  • arengukava sisendi koostamine;
  • esimene arengukava töörühma kokkusaamine, protsessi planeerimine, meeskonna

moodustamine;

  • noorsootöö seminari läbiviimine (sisendite saamine, valdkondade hetkeolukorra

analüüs ja tuleviku arengute analüüsi koostamine jm;

  • arengukava töörühma kokkusaamised (visioniseerimine, eesmärgistamine);
  • noorsootöö seminari läbiviimine (väljundite kaardistamine ja täiendamine);
  • arengukava kokkukirjutamine, kooskõlastamine ja esitlemine.

Koolituse viib läbi MTÜ Sebra Koolitused (Marek Mekk). On loengut, individuaalset ja rühmatööd, ajurünnak, arutelud ja analüüsid.

Koolitus valla noorsootöö arengukava koostamiseks on mõeldud kõikidele asjalistele (noored, vallavolikogu-, -valitsus, hallatavad asutused). Antakse vahehinnang olemasolevates arengudokumentides noorsootööd puudutavatele peatükkidele, õigusaktidele ning vaadatakse tulevikku, et mida oleks veel vaja täiendada või mis valdkonnad vajavad suuremat tähelepanu arengukavas.

Noorsootöö arengustrateegia saab olema alusdokumendiks kohalikus noortevaldkonnas tegelevatele inimestele ning tänu arengudokumendile on võimalik täpsemalt määratleda ka kohalike omavalitsuse noorsootöö suunad, mis peavad toetuma riiklikule ja regionaalsele noortepoliitikale ning omavalitsuse vajadustele. Läbi noorsootöö strateegilise dokumendi ühtlustuvad arusaamad sellest, millisena tahame näha edaspidi Palupera valla noorsugu ning noorsootööd ja kuidas selle kõigeni jõuda. Arengukava koostamisel arvestatakse noorsootöö arengu toetamiseks vajalike käimasolevate protsessidega. Arengukava on avatud uute poliitika ja toetusskeemide ellukutsumisele ning koostamisel ei eeldata tingimata jäämist juba kujundatud raamidesse.

Oleks tore, kui enda osalemisest ka ette teada annad mingil moel, näiteks See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.. Sulle on koolitus tasuta!


Kommentaarid