Nagu nupud laual liikumispäeval

Palupera vallas tähistati 28.aprillil Valgamaa liikumispäeva ühise meeskonnamänguga Nagu Nupud Laual. Seega ühendati looduses liikumine projektiga, mida rahastab Kodanikuühiskonna Sihtkapital. Enne loodusesse tulemist korraldas noortevolikogu lauamängude turniirid (lauatennis, õhuhoki, piljard) noortekeskuses. Õhtul tõi kaunis kevadpäev aga mängule registreeruma 56 osalejat, kes pidasid esmatähtsaks küll osalemist, kuid eks mängus kasvas ikka ka võistlusmoment. Moodustati 10 võistkonda, esindatud oli 7 noortevõistkonda küladest (Nõunikad, Annika, Metsikud, Viies klass, MARKK, Monster ja Sullad), pedagoogide võistkond Opsih, linetantsutrupi OiKuiMaru ja volikogu võistkond OiKuiVoli ning noortevolikogu võistkond PVNK. OÜ 360 KRAADI juhendajalt Maililt saadi juhtnöörid, lauamängule kohaselt veeretati murul suurt täringut ja edasi mängis rolli meeskonna strateegilise planeerimise oskus, teadmised ja väledad jalad. Kokku läbiti keskmiselt 3,9 km. Koha võistkondade järjestuses määras lisaks läbitud vahemaale (mida vähem seda edukam) ka sammude arv laual/looduses finišisse, 48 sammuni. Rekord oli seekord 15 sammu, keskmiseks kujunes aga 23.

Pool aastat koostööd harjutanud Palupera valla noortevolikogu tuligi I kohale (3,79 km ja 15 sammu). Neile järgnes täisikka jõudnud noorte võistkond Sullad (3,83 km ja 20 sammu), kes jõudsid lõpp-punkti loodust nautinutena viimastena. Pedjestaali III koha sai linetantsutrupi OiKuiMaru ja volikogu võistkond (OiKuiVoli), kes läbisid 3,15 km 21 sammuga. Edasi

IV koht Metsikud 4,45 km, 21 sammu

V koht Nõunikad 4,72 km, 23 sammu, kuid jõudsid finišisse kärmelt esimestena

VI koht Annika 3,7 km, 24 sammu

VII koht MARKK 3,48 km, 24 sammu

VIII koht Viies klass 3,89 km, 25 sammu

IX koht Opsih, 4,38 km, 26 sammu

X koht Monster 3,92 km, 26 sammu.

 

Meeskonnamängu läbiviija premeeris võitjaid ja selgitas mõningate küsimuste vastuseid. Meie mälumängurid ei soovinud vaiet esitadagi, sest tähtsam oli õues koosveedetud aeg. Jätkati ühise Palupera valla poolt rahastatud grilliga ja vestluses arutati edasi mängu küsimusi, taktikat, tehti järeldusi. Elevust tekitas, et noored tegid „vanadele ära!". Palupera valla noorsootööd arendaval koostöövõrgustikul on olemas järjekordne kogemus, kus ühisel mänguplatsil leiavad koha ja aja nii KOV-kool-vabasektor-lapsevanemad-noored. Jääb vaid loota, et toimiv koostöövõrgustik toimib ka projektiväliselt edasi Teeme Ära talgupäeval, jaanipäevaüritustel jne.

 


Kommentaarid