Projektikoolitus Euroopa noored

14.-15.aprillil 2012 toimus Tallinnas projektikoolitus Euroopa Noored IDEE24, kus noored üle Eesti tulid kokku, et üheskoos oma pooleliolevaid projektiideid lihvida, või hoopis uusi välja mõelda.

Esindatud oli ka meie oma Palupera valla Noortevolikogu, koosseisus Artur Lõhmus, Merily Viks, Deivi Sarapson ja Willi Pastak. Koos koolitaja ning Euroopa Noored Eesti büroo nõustajatega tuli vormistada 24 tunni jooksul ideed rahastustaotlusteks. Palupera valla Noortevolikogu läks koolitusele ideega vormistada noortele aastalõpus tänuüritus. Kuna leidsime teise lahenduse tänuürituse korraldamiseks, tulime välja uue projektiga, mis kannab nime „ Tunne oma kodukanti " .

Projekti idee sündis läbi probleemipuu ja sellele järgnes ajurünnak. Suurimaks probleemiks tuli välja noorte passiivsus, mille võtsime aluseks oma uues projektis. Projekti ideeks on aktiviseerida noori ning anda noortele võimalus oma kodukohta tundma õppida täiesti uuel meetodil. Projekti sisu hõlmab öömälumänge, foto- ja videokoolitust, fotojahti ning meisterdamist. Koolitus ise oli väga vahva. Esindatud oli ka Rae valla noored, kes soovivad luua samuti Noortevolikogu ning oma kohalolekuga saime neile päris palju nõu jagada ja küsimustele vastata. Nemad ootavad meid endale tulevikus külla. Lisaks pingsale mõttetööle toimusid ka erinevad mängud ja ülesanded pinge maandamiseks. Kohapeal jagasid head nõu SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo nõustajad. Koolitusega võis väga rahule jääda ning tulevikus saame uusi teadmisi kindlasti rakendada uute projektide elluviimisel.

 

Willi Pastak


Kommentaarid